T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Selçuk Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Selçuk Devlet Hastanesi

Hastanemize son sistem Dijital Röntgen cihazı alındı

Güncelleme Tarihi: 07/11/2017

HASTANEMİZE SON SİSTEM DİJİTAL RÖNTGEN CİHAZI (DR) KURULUMU TAMAMLANMIŞ VE HİZMETE BAŞLAMIŞTIR. SON TEKNOLOJİ BU CİHAZ KURUMUMUZA VE HASTALARIMIZA HAYIRLI OLSUN.

DDR (Direct Digital Roentgen / Flat Panel Dedector Radiology Sysytem) Röntgen sistemlerinde günümüzde ulaşılmış olan en son teknoloji ise DDR (Direkt Dijital Röntgen /Flat Panel Dedektör) sistemidir. Bu teknoloji sayesinde, çok yüksek çözünülürlükte (9 MegaPixel) ve tek bir detektör ile (43cm x 43cm boyutunda olabilir), film, kaset, hafıza kaseti ve okuyucu ünite kullanılmaksızın, hastanın röntgen görüntüsü, doğrudan bilgisayar ekranında; X-Isınının uygulanmasını takiben 2 saniyede görülebilmektedir.

Elde edilen görüntüler, kuru ya da ıslak tip printer cihazında film olarak bastırılabilmektedir ve bilgisayar veya PACS sistemlerinde arşivlenebilmektedir

201602174216.jpg20160217_093128.jpg